Mainos
Mainos

9.12. Sikainfluenssarokote ei enää kiinnosta

Vielä vähän aikaa sitten ihmiset jonottivat eri puolilla Suomea ensimmäisiä sikainfluenssapiikkejä jopa satojen metrien jonoissa.

Nyt tilanne on päinvastainen. Terveysasemilla ihmetellään väen vähyyttä. Etenkin nuoret ovat ottaneet laiskasti rokotetta.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS varautui selkeästi suurempiin kävijämääriin kuin mitä tämä viikko on tuonut tullessaan.

-Selvästi on ollut ennakoitua laimeampaa. Ilmeisesti se on vaikuttanut, kun epidemian huipun on sanottu olevan ohi. Moni ajattelee, että vaaraa ei enää ole, toteaa ylilääkäri Mikko Murtonen YTHS:n Helsingin Töölön yksiköstä.

Sikainfluenssaepidemia jatkuu viranomaisten mukaan edelleen koko Suomessa. Selkeimmin tauti on nyt laantumassa Pohjois-Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan varmistettuja sikainfluenssatartuntoja on noin 7500. Kuolemantapauksia on tähän mennessä todettu 17. Menehtyneistä 16 on kuulunut riskiryhmään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme