Mainos
Mainos

9.2. Naispappeuden vastustaja papiksi Ruotsissa

Suomalainen naispappeutta vastustava miesteologi vihittiin papiksi Ruotsissa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappeutta hän ei tällä vihkimyksellä saa, mutta naispappeuden vastustajat pyrkivät järjestämään erillisvihkimyksiä myös Suomessa.

Meillä kirkon johto torjuu erillisvihkimykset.

Stasi kummittelee yhä

Saksalaiset jatkavat Berliinissä DDR:n tiedustelupalvelun arkistojen penkomista. Tarkoituksena on paljastaa sekä Stasin urkkijat että Itä-Saksan hyväksi ulkomailla vakoilleet agentit.

Toimittajamme pääsi käymään tässä valtavassa arkistossa. Hän totesi, että silmäkkäin alkuperäisten paperien kanssa pääsevät vain selvitystyöhön erikseen valtuutetut virkailijat.

Viime vuonna virasto sai yksityishenkilöiltä yli 80 000 tutkimuspyyntöä. Niihin vastaamiseen voi mennä pari-kolme vuotta sen mukaan, miten monimutkaisia tapaukset ovat.

Mitä - ei tv:tä!

Televisionkatselu on suomalaisten suosituinta ajanvietettä. Ihmiset käyttävät siihen keskimäärin 2 tuntia 47 minuuttia päivässä.

Maassamme arvioidaan kuitenkin olevan noin satatuhatta perhettä, joissa ei ole televisiota. Osa heistä ei katso televisiota uskonnollisen vakaumuksen takia, mutta monia muitakin syitä löytyy.

Tapasimme kolme perhettä, joiden olohuoneen nurkassa ei ole televisiota.

Kirjailija Jaan Kross, 85, hyvässä vedossa

Kohta 85 vuotta täyttävä virolainen kirjailija Jaan Kross lupaa jatkaa kirjailijan uraansa. Perjantaina ilmestyvät suomeksi kirjailijan muistelmat nimeltään Rakkaat kanssavaeltajat.Ne saavat jatko-osan parin vuoden päästä, jos kirjailijan kunto riittää vielä tekstin tekemiseen.

Jaan Krossin historialliset romaanit ovat kiehtoneet myös suomalaisia jo kolme vuosikymmentä. Neuvostoaikana Kross kirjoitti nykyvirolaisten ongelmista, mutta historian valekaapuun kätkettyinä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme