Mainos
Mainos

9.2. Pankkiiriliikkeen salaperäiset rahansiirrot

Pari viikkoa sitten kerroimme, miten tuhannet suomalaiset vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ottajat ovat lihottaneet pankkiiriliikkeitä maksamalla ylisuuria kuluja. Joidenkin eläkevakuutettujen sijoitukset olivat ajautuneet reilusti tappiolle.

Nyt epäillään, että muun muassa eläkevakuutuksista saatuja myyntituloja on siirretty lähes vastikkeetta yhtiöiden kirjanpidon ulkopuolelle. Erityistarkastuksissa on vahvoja viitteitä siitä, että tämä olisi johtanut viidentoistatuhannen asiakkaan Akseli finanssipalveluiden joutumiseen selvitystilaan ja konkurssiin.

Akseli finanssipalvelut Oy:n tärkein myyntituote oli yliveloituksesta huomautuksen saanut eläkevakuutus Skandia Life.

Finanssivalvonnalla ei ole ollut valtuuksia tarkistaa Akseli finanssipalveluiden kirjanpitoa, koska yhtiöllä ei milloinkaan ollut virallista toimilupaa sijoituspalvelualan yrityksenä.

Akselin suurimmat velkojat hakevat nyt omistajayhtiöltä, pankkiiriliike Elinalta, oikeusteitse 2,5 miljoonan euron korvauksia.

Katso Matts Dumellin juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme