Mainos
Mainos

9.3. 45 minuuttia special: Suuri Journalistipalkinto

Kustannustalo Bonnierin lahjoittama Suuri Journalistipalkinto jaettiin nyt neljännen kerran. Tälläkin kertaa palkittiin "Vuoden journalistinen uudistus", "Vuoden juttu" ja "Vuoden journalisti".

Palkinnot jakoi Bonnierin toimitusjohtaja Bengt Braun ja 9-jäsenistä palkintolautakuntaa edustanut Yleisradion faktapäällikkö Leena Pasanen.

Vuoden journalisti

Vuoden journalistina palkittiin MTV3:n ulkomaankirjeenvaihtaja Kari Lumikero. Hän kertoi ensimmäisenä journalistina realistisen arvion Aasian hyökyaaltokatastrofin suomalaisuhrien määrästä.

Lumikeron uutisointi vaikutti suomalaisten viranomaisten ja tiedotusvälineiden tilannearvioihin katastrofin laajuudesta. Poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa hän luotti omiin havaintoihinsa eikä pitäytynyt viranomaistiedotuksessa.

Maailman kriisialueita 15 vuotta kiertänyt Lumikero ei usko, että toimittaja voi muuttaa maailmaa paremmaksi, vaan hänen lähtökohtanaan on kertoa yleisölle se, mitä on tapahtunut - oli se miten karmeaa tahansa.

Vuoden juttu

Vuoden jutuksi valittiin Helsingin Sanomien toimittajan Marjut Lindbergin artikkeli "547 hoitajaa".

Liikuntakyvyttömän vanhuksen elämästä kertova pysäyttävä juttu konkretisoi vanhusten kotihoidon arkea. Yksilön kautta kerrottu tarina nosti uudella tavalla keskusteluun yhteiskunnallisesti merkittävän aiheen, joka mediassa helposti unohtuu.

Jutussa näkyi myös Lindbergin pitkäaikainen ja perusteellinen paneutuminen aiheeseen.

Vuoden journalistinen uudistus

Kauppalehti Presso on merkittävällä panostuksella tehty rohkea avaus kilpailluille lehtimarkkinoille ja osoittaa luottamusta sanomalehdistön tulevaisuuteen.

Presso on monipuolinen lehti, joka pyrkii tavoittamaan selkeän kohderyhmänsä - nuoret kaupunkilaiset - kunnianhimoisella journalismilla.

Onko suomalaisen journalismin terä tylsynyt?

Aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, itsekin journalistina toiminut Jörn Donner pohti ohjelmassa muun muassa sitä onko poliittisen keskustelun yksisuuntaisuus ja ideologinen ristiriidattomuus vienyt terän suomalaiselta journalismilta?

André Wickströmin stand up -journalismia

Stand up -koomikko André Wickström paljasti palkintogaalassa oman valintansa vuoden journalistiseksi uudistukseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme