Mainos
Mainos

9.4. Sairaat heitteillä Kiinassa

Kiinassa erot ihmisten elintasoissa repeävät yhä suuremmiksi. Tämä näkyy räikeästi maan terveydenhuollossa.

Miljardöörejä on Kiinassa toiseksi eniten maailmassa. Rikkailla on varaa turvautua hienoihin sairaaloihin. Toisaalta yli miljardilta ihmiseltä puuttuu yhteys terveydenhuoltoon.

45 minuuttia kertoo yhden loukkuun pudonneen tarinan. Hän on 21-vuotias yliopisto-opiskelija Lin Xianping. Naisella voi olla elinaikaa vain viikko tai kaksi. Hänen aivoissaan on verenkiertohäiriö, joka on heikentänyt näkö- ja puhekykyä.

Lin Xianping saattaa parantua, jos hän saa ystäviensä avulla kerätyksi yli 30 000 euroa vaikean sairauden hoitomaksuja ja leikkausta varten. Parhaillaan naisen pelastamiseksi kerätään rahaa Pekingissä. Myös kaupungissa asuvat suomalaiset ovat ojentaneet auttavan kätensä.

Kiinassa Lin Xianpingin auttamista järjestää opettaja Naomi Silseth, Central University of Finance & Economics. Silsethin puhelinnumero on +86-13522941376 ja sähköpostiosoite naomilena@gmail.com.

Lin Xianpingiä auttaa myös Pekingissä kiinalaista lääketiedettä opiskeleva suomalainen Petra Vallisaari. Hänen yhteystietonsa ovat: puhelin +86-131 2172 9555, sähköposti: petra.vallisaari@gmail.com.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme