Mainos
Mainos

9.5. STTK:n puheenjohtajapeli käynnistyi tuulisesti

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajapeli on käynnistynyt. Ensimmäinen kisaan noussut nimi on Pardian puheenjohtaja Antti Palola. Uusi puheenjohtaja valitaan vuoden 2013 lopussa, kun nykyinen puheenjohtaja Mikko Mäenpää jättää paikkansa.

- Ammattiliitto Pro on kysynyt, olenko käytettävissä. Olen ilmoittanut, että olen käytettävissä, kertoo Antti Palola.

Ehdokkuus jakaa järjestöä

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan Palolan ehdokkuus on aiheuttanut liitossa myös närää, koska nykyisellä puheenjohtajalla on vielä pestiään jäljellä vuoden 2013 loppuun asti.

Toinen närkästyksen aihe STTK:ssa on ollut ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen näkyvä rooli. Osa keskusjärjestön väestä on sitä mieltä, että ärhäkkäänäkin pidetty Antti Rinne haluaa päättää, kuka istuu järjestön puikoissa, ja toimii nyt kuninkaantekijänänä.

Rinne kiistää väitetyn roolinsa

- Ammattiliitto Pro ja sen hallitus on päättänyt, että asetetaan Antti Palola ehdokkaaksi. Itse en koe millään tavalla olevani tekijä mihinkään suuntaan. Jonkunhan täytyy asettaa ihmisiä ehdolle. Mielestäni tässä on aivan normaalisti toimittu, sanoo puheenjohtaja Antti Rinne.

Muita virallisia nimiä ei ole vielä puheenjohtajakisaan ilmoitettu, mutta esimerkiksi Tehyn Jaana Laitinen-Pesolan sekä Erton Juri Aaltosen nimet ovat olleet mukana keskustelussa. Molemmat heistä ilmoittavat tässä vaiheessa, että eivät ainakaan toistaiseksi ole pelissä mukana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme