Mainos
Mainos

9.5. Varjoja lomaparatiisissa

Moni suomalainen on tarttunut tarjoukseen, kun Holiday Club on kutsunut halvalle viikonloppulomalle. Vastineeksi asiakkaan on osallistuttava vähintään kaksi tuntia kestävään lomaosake-esittelyyn. Ostopäätös yritetään pusertaa asiakkaista heti myyntiesittelyn aikana.

45 minuuttia on keskustellut lukuisten pettyneiden asiakkaiden kanssa. He ovat ostaneet osakkeen joitakin vuosia sitten ja haluaisivat nyt eroon siitä. Hämmästys on suuri, kun käy ilmi, että muutama vuosi sitten ostetun osakkeen arvosta on hävinnyt melkein puolet. Pettyneiden asiakkaiden mukaan jälleenmyyntiarvosta ja Holiday Clubin perimästä peräti 40 prosentin välityspalkkiosta ei ole annettu tietoa ostotilanteessa.

Lomaosakefirma itsekin myöntää, että kritiikki on tuttua. Se sanoo yrittävänsä kehittää jälkimarkkinoita.

- Emme millään lailla kiistä, etteikö tämä jälkimarkkinahinta voisi olla myös alhaisempi. On kuitenkin huomattava, että me emme myy tätä sijoitustuotteena, toteaa Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Asiakkaat antoivat Holiday Clubille viime vuonna jälleenmyyntiin noin tuhat osaketta. Niistä kaupaksi kävi vain 40 prosenttia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme