Mainos
Mainos

STM:n vastine päivähoitojuttuun

Vastineena eilen esitettyyn MTV:n 45 minuuttia -ohjelmaan koskien päivähoidon asioita haluan sosiaali- ja terveysministeriön puolesta tuoda lyhyesti esiin seuraavaa:

1. Hallitusohjelman mukaisesti toteutetaan päivähoitolainsäädännön uudistus ja tähän on varattu määrärahat sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuudesta.

2. Peruspalveluministeri Paula Risikon asettaman valtakunnallisen varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan alajaosto valmistelee toukokuun 2009 loppuun mennessä periaatelinjaukset siitä, miten päivähoitolainsäädäntöä uudistetaan tavoitteena kokonaan uuden ja kattavan varhaiskasvatuslain valmistelu ja säätäminen. Alajaoston ehdotusten pohjalta ylijohtaja Päivi Sillanaukeen johtama varhaiskasvatuksen neuvottelukunta käsittelee uuden lainsäädännön linjauksia, sisältöä ja aikataulukysymyksiä, minkä jälkeen ministeri Risikko päättää valmistelun etenemisestä.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa Kaste-kehittämisohjelmassa on yhtenä merkittävänä painoalueena lasten ja lapsiperheitten palvelujen kehittäminen. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt vuosina 2008 ja 2009 yhteensä 22,6 miljoonaa euroa valtionavustusta viidelle lasten, nuorten ja lapsiperheitten palvelujen kehittämishankkeelle. Näissä kehittämishankkeissa myös lasten päivähoitopalvelut ovat uudistamistyön kohteina.

4. Hallitusohjelman mukaisesti on myös meneillään laajapohjainen lasten, nuorten ja perheiden politiikkaohjelma, missä tarkastelun kohteena on myös lasten päivähoitopalvelujärjestelmä.

5. Hallitusohjelman mukaisesti toteutettiin 1.9.2008 alusta maksu-uudistus, jonka tuloksena pienituloisten perheitten päivähoitomaksuja alennettiin.

Helsingissä 9.4.2009

Olli Kerola

Apulaisosastopäällikkö

Sosiaali- ja terveysministeriö

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme