Mainos
Mainos

Tähtivieras: kirjailija Kari Hotakainen

Vieraamme kutsuu itseään naperojulkkikseksi huolimatta siitä, että hän on kohtalaisen iso ja häijyn näköinen mies. Hän etsii kirjojensa aiheet tämän päivän arjesta, lähiöistä ja autokaupoista.

"Klassikossa oli tietoinen valinta, että halusin kuvata jotakuta epäpoliittista mätäpäätä. Törkeästi ja samalla myötätuntoisesti. Autokauppias on tällainen kansankapitalismin ratas. Hän ei varmaan koskaan ole ollut kansallisen kokoomuksen toiminnassa mukana. Yrittää vain nyhtää siitä välistä muutaman pennin," Hotakainen kertoo romaanistaan ja jatkaa:

"Yritin kartoittaa suurta, epäpoliittista enemmistöä, jota tapaa paljon, kun liikkuu automaailmassa. Se maailma on myös ennakkoluuloinen, ja ennakkoluulot ovat hyvin kiinnostavia."

Miksi?

"No jos ajatellaan, että kun Hotakainen ajaa Alfa Romeolla, se on juppi."

Hotakainen kuvaa olevansa yhteiskunnallinen humoristi ja moralisti. Hän inhoaa nostalgiaa ja pitää huoltoasemista, joiden baareissa hän esittelee lehdistölle vaikka mielilevyjään.

Katso toimittaja Kari Pyrhösen juttu 45 minuuttia -ohjelmassa 25. huhtikuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme