Mainos
Mainos

Taistelu Estoniasta

Mikä upotti matkustajalaiva Estonian? Viime syksyn sukelluksissa mukana ollut saksalaistoimittaja Jutta Rabe uskoo entistä lujemmin pommiteoriaan. Rabe väittää saaneensa teorialleen tieteellistä todistusvoimaa. Saksalainen Spiegel-aikakauslehti julkaissee todistusmateriaalin joulukuussa.

Tutkimuskomission puheenjohtaja Kari Lehtola pysyy jyrkästi kannassaan. Hän pitää pommiteoriaa häikäilemättömänä julkisuuden tavoitteluna.

45 minuuttia sai maksutta käyttöönsä sukeltajien syksyllä kuvaamaa materiaalia Estonian hylystä ja väitetyistä räjähdysjäljistä sen kyljissä. Kuvanauhan uutisarvo tuomittiin tuolloin ankaksi. Onko se sitä?

Kuusi vuotta sitten tapahtunut, 852 ihmishenkeä vaatinut onnettomuus ei jätä meitä rauhaan. Viime syksynä hylkyyn sukelsi amerikkalais-saksalainen ryhmä ja se jatkaa keväällä. Syytteet ja rikosilmoitukset sinkoilevat Itämeren yli. Asia on arka myös Estonian rakentaneelle saksalaistelakalle, joka haluaa pyyhkiä häpeätahran maineestaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme