Mainos
Mainos

"Tarina valtionyhtiön orjista" sai Koura-palkinnon

Toimittaja Elisa Tikkasen 45 minuuttia -ohjelmaan tekemä juttu "Tarina valtionyhtiöiden orjista" on palkittu Koura-palkinnolla. Tikkasen juttu sai Viikoittaiset asiaohjelmat -sarjan kunniamaininnan ja kolmetuhatta euroa.

Ohjelma paljasti, miten VR-konserni käytti sopimusten vastaisesti ja sumeilematta venäläisiä, parin kolmen euron tuntipalkalla työskenteleviä kuljettajia. Jutulla oli yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja näkyviä jälkiseuraamuksia, palkintoperusteluissa todetaan.

Valtionyhtiöön kuuluva Transpoint International joutui ohjelman takia muuttamaan käytäntöään ja lupasi maksaa kuljettajille puuttuvat palkat. Palkkoja ei kuitenkaan maksettu. Kun tämä selvisi syksyllä, VR antoi potkut kahdelle vastuulliselle johtajalle. Venäläisille maksettiin korvaussumma, joka hakee vertaistaan kuljetusalan historiassa.

Koura-palkinnot myönnetään vuosittain parhaille MTV3:n tai Ylen kanavilla esitetyille omatuotantoisille ohjelmille tai ohjelmasarjoille.

Juttu on myös Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkintoehdokkaana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme