Mainos
Mainos

1-vuotias pandaveijari hurmasi Kaliforniassa

San Diegon eläintarhassa vietettiin eilen juhlia 1-vuotiaan pandaveijarin kunniaksi.

Päivänsankari Xiao Li-wu on kuudes kalifornialaisessa eläintarhassa syntynyt jättiläispandan poikanen. Sen nimi tarkoittaa suomeksi "Pikku lahja".

Syntymäpäivälahjoikseen Xiao sai värikkäisiin laatikoihin piilotettua heinää ja herkkupaloja. Kaksikerroksinen syntymäpäiväkakku oli hedelmistä ja vihanneksista puristettua mehujäätä hunajavedellä höystettynä.

Xiaon vanhemmat ovat Kaliforniassa lainassa Kiinan valtiolta. Sopimukseen kuuluu yleensä, että syntyvät poikaset muuttavat Kiinaan tultuaan tarpeeksi vanhoiksi. Xiao ja sen nelivuotias sisko asuvat kuitenkin vielä toistaiseksi San Diegossa.

Maailman luonnonsäätiö on luokitellut jättiläispandat erittäin uhanalaisiksi. Niiden luonnonvarainen kanta Kiinassa on vain noin 1 600 yksilöä.

Jättiläispandan suurin uhka on ihminen. Lounais-Kiinassa on hakattu suuret määrät bambumetsiä, jotka ovat pandan luontainen elinympäristö.

(MTV3 - CBS News)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme