Mainos
Mainos

10-vuotias raiskattu tyttö selvisi synnytyksestä Intiassa – myös vauvan tila vakaa

10-vuotias raiskauksesta raskaaksi tullut tyttö, jolta tuomioistuin kielsi abortin, on synnyttänyt Intiassa, kertoo BBC.

Intialainen 10-vuotias raiskauksen uhri on selvinnyt synnytyksestä, paikallinen viranomainen kertoo BBC:lle. Tyttövauva syntyi ennenaikaisesti keisarinleikkauksella, mutta selvisi hengissä.

10-vuotias ei tiedä synnyttäneensä. Hänelle selitettiin raskaudenaikaisia vatsakipuja sillä, että hänen vatsassaan on iso kivi.

Tytön perhe ei halua olla missään tekemisissä vastasyntyneen kanssa ja viranomaiset luovuttavat vauvan adoptoitavaksi, kun tyttö pääsee tehohoidosta. 10-vuotiaan äidin setä, joka oli raiskannut hänet useita kertoja viimeisen vuoden aikana, on pidätettynä.

Tapaus aiheutti keskustelua Intian aborttikäytännöistä. Raskaudenkeskeytys on laitonta 20 raskausviikon jälkeen, ellei äidin henki ole vaarassa.

Viime vuosina oikeusistuimille on tullut vetoomuksia raiskattujen lasten vanhemmilta, että myöhäisemmätkin abortit sallittaisiin. Suurimmassa osassa tapauksista raskaudenkeskeytys viivästyy, koska lapsi ei itsekään tiedä tilastaan.

10-vuotiaan raskaus huomattiin viime kuussa sairaalassa, kun tyttö oli kertonut vatsakivuista.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme