Mainos
Mainos

10-vuotiasta poikaa kuulusteltiin terrorismiyhteyksistä kirjoitusvirheen takia

Muslimilapsen perhe vaatii nyt anteeksipyyntöä brittipoliisilta, kun poikaa oli kuulusteltu tämän tekemän kirjoitusvirheen takia.

10-vuotias oli yrittänyt englannin tunnilla kirjoittaa asuvansa rivitalossa (terraced house), mutta kirjoitusvirheen takia lopputuloksessa luki terroristitalo (terrorist house).

Poliisi haastatteli poikaa tämän kodissa Lancashiressa joulukuun 7. päivä ja tutki perheen tietokoneen lapsen virheen takia, BBC kertoo.

Brittiläisillä opettajia on velvoitettu ilmoittamaan lain nojalla kaikesta oppilaiden epäilyttävästä käytöksestä heinäkuusta lähtien.

– Voit kuvitella sen tapahtuvan 30-vuotiaalle miehelle, mutta et lapselle. Mikäli opettajalla on epäilyksiä, niiden tulisi koskea hänen oikeinkirjoitustaitoaan, pojan serkku kommentoi BBC:lle.

– Nyt häntä pelottaa kirjoittaa ja käyttää mielikuvitustaan.

Lancashiren poliisin mukaan tapaus käsiteltiin ”poliisin ja sosiaaliviranomaisten yhteiskäynnillä” eikä mukana ollut terrorisminvastaisen poliisin henkilökuntaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme