Mainos
Mainos

11 pidätetty terroristi-iskujen suunnittelusta Barcelonaan

Espanjassa on pidätetty 11 ihmistä epäiltyinä terroristi-iskujen valmistelusta Barcelonan alueelle.

Barcelonassa ja sen lähiympäristössä pidätetyt kuuluvat poliisin mukaan islamistijärjestö Isikseen yhteydessä olevaan jihadistisoluun.

La Vanguardia-lehti kertoo, että pidätetyillä oli puhelimissaan kuvia useista kaupungin tärkeistä rakennuksista ja monumenteista. Lehden haastattelemien poliisilähteiden mukaan otokset ”eivät vaikuta turistikuvilta”, vaan niillä on ”muu tarkoitus”.

Poliisit ovat kotietsinnöissä takavarikoineet pidätetyiltä ohjeita räjähteiden valmistukseen, veitsiä ja muita teräaseita.

Katalonian aluehallinnon edustajan mukaan epäiltyjen terroristien päämääränä oli tehdä useita iskuja Katalonian alueella. Tutkinnallisiin syihin vedoten viranomaiset eivät kuitenkaan halua nimetä tarkempia kohteita.

Epäillyt ovat olleet poliisin seurannassa jo yli vuoden. Vanguardian haastatteleman viranomaisen mukaan terroristien suunnitelmista ei ole missään vaiheessa aiheutunut todellista vaaraa, sillä epäillyt ovat olleet poliisin jatkuvassa tarkkailussa.

Epäillyistä viisi on espanjalaisia. Mukana on myös yksi alaikäinen ja yksi nainen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme