Mainos
Mainos

Isälle harvinainen tuomio 11-vuotiaan tyttären pakkoavioliitosta

Norsunluurannikolla 11-vuotiaan tyttärensä naimisiin pakottanut isä on tuomittu vankeuteen ja sakkoihin.

Oikeudenkäynti isää vastaan oli maassa ensimmäinen laatuaan ja tuomion on katsottu olevan askel kohti kiistanalaisten lapsiavioliittojen kitkemistä.

Isä sai tyttärensä avioon pakottamisesta vuoden vankeutta ja 360 000 CFA-frangin (noin 550 euron) sakon. Sakko vastaa maassa noin puolen vuoden minimipalkkaa. 

Vankeustuomion saaneen miehen perhe on tuomiosta tyrmistynyt. Isä oli perustellut oikeudessa tyttärensä naittamista 27-vuotiaalle serkulleen, ettei ollut tiennyt sen olevan lain vastaista.

Lapsiavioliitot ovat tavallisia Norsunluurannikolla. Noin 12 prosenttia maan asukkaista on naimisissa alle 15-vuotiaina ja 36 prosenttia ennen kuin ovat täyttäneet 18 vuotta.

Vanhemmat suosivat aikaista naimisiinmenoa, jotta häpeällisenä pidetyiltä avioliiton ulkopuolisilta raskauksilta vältyttäisiin.  Tapaa on ryhdytty kuitenkin kitkemään lainsäädännöllä, jonka on tarkoitus muun muassa suojata lapsia pedofilialta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme