Mainos
Mainos

11-vuotias amerikkalaispoika tappoi 16-vuotiaan ampumalla – yritti ehkä murtautua taloon

11-vuotias yksin pikkusisarensa kanssa kotiin jätetty amerikkalaispoika on tappanut ampumalla teinipojan, joka yritti tiettävästi tunkeutua perheen kotiin.

Uutiskanava CNN:n mukaan tapaus sattui torstai-iltapäivänä Saint Luisin kaupungissa Missourin osavaltiossa.

Poliisin alustavien tutkimusten mukaan 16-vuotias poika oli yrittänyt tunkeutua taloon useita kertoja päivän aikana. Kolmas yritys päättyi lopulta siihen, että 11-vuotias ampui tunkeutujaa kohti yhden laukauksen, joka osui 16-vuotiasta päähän.

Paikalle hälytetty poliisi löysi ammutun kuolleena talon edessä olevalta kuistilta. 

Poliisin mukaan tunkeutujan mukana oli ollut myös toinen nuori mieshenkilö, joka oli paennut paikalta. 

Naapurit näkivät toisen 

Tapauksessa on kuitenkin epäselvyyksiä. Ainakin yhden naapurin mukaan pojat olivat riidelleet talon kuistilla juuri ennen kun 11-vuotias veti esiin aseen ja ampui teinipojan. CNN:n sidoksissa olevan KMOV-kanavan haastatteleman naapurin mukaan ammuttu ei mennyt sisälle taloon.

– He vain riitelivät kovaäänisesti. Hän (ammuttu) aina vain istui kuistilla. Hän ei kertaakaan mennyt sisälle taloon, nainen todisti kanavalle. 

Myös toinen amerikkalaisviestinten haastattelema naapuri tukee tätä tarinaa.

Jo kolmas lapsisurma lyhyessä ajassa 

Vielä ei tiedetä, miksi lapset oli jätetty yksin kotiin, tai miksi 11-vuotias oli päässyt käsiksi aseeseen.

Poliisin mukaan lasten äiti on auttanut tutkimuksissa. CNN:n tietojen mukaan äiti oli ostanut aseen aiempien murtoyritysten vuoksi. 

Torstain ampuminen Saint Luisissa oli jo kolmas tuliaseiden aiheuttama lapsikuolema lyhyen ajan sisällä. 

Elokuun puolivälissä 9-vuotias Jamyla Bolden ammuttiin kuoliaaksi, kun hän oli tekemässä kotitehtäviään äitinsä sängyllä. Luodit tulivat talon ulkopuolelta.  

Poliisi on pidättänyt yhden miehen tapauksesta epäiltynä. Vielä ei tiedetä, kuoliko Jamyla satunnaisen ammuskelun seurauksena, vai oliko teko harkittu.

Viikkoa myöhemmin vajaan kahden vuoden ikäinen Carter Epps ampui itseään kuolettavasti rintakehään. Poliisi on pidättänyt pojan isän epäiltynä lapsen hengen vaarantamisesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme