Mainos
Mainos

11-vuotias Elliot pelasti sukulaiset karhun kynsistä – vasta kolmas haulikon laukaus pysätti pedon

11-vuotias Elliot Clark pelasti itsensä ja kolme sukulaistaan metsästä syöksyneen karhun kynsistä Hoonahin kaupungin lähialueella Alaskan kaakkoisosassa Yhdysvalloissa.

Asiasta raportoivan Juneau Empire -lehden mukaan poika sukulaisineen oli matkalla kalastamaan, kun ruskeakarhu syöksyi yllättäen metsästä seurueen kimppuun.

Seurueesta sekä Elliotilla että hänen enollaan oli ase, mutta sukulaismies ei ehtinyt ottaa kivääriään olalta, koska karhu iski niin nopeasti. Peto raivasi syöksyllään tieltään kaksi seurueen ensimmäisenä kulkenutta.

Vain taaempana kävellyt Elliot ehti reagoida karhun hyökkäykseen, ja poika avasi tulen haulikollaan. Ensimmäinen haulipanos raastoi pedon olkapäätä, muttei tehnyt nimeksikään vahinkoa.

Vasta kaksi seuraava, täytteisellä ammuksella ladattua, laukausta pysäyttivät pedon syöksyn. Karhu oli ehtinyt niin lähelle poikaa, että sen suun ympärillä näkyi ruudin polttamia jälkiä. Lopuksi poika lopetti eläimen armonlaukauksella.

Juneu Empiren mukaan tilanne olisi voinut päättyä toisin, sillä Elliotin isä, Lucas Clark ei ollut ehtinyt vielä asentaa pojan haulikkoon kantohihnaa. Poika kantoi asetta kädessä, mikä saattoi pelastaa seurueen.

Kiväärillä aseistautunut pojan eno ei ehtinyt avata tulta juuri siksi, että ase roikkui hänen olkapäällään. Lisäksi pojan pumppuhaulikkoon oli ladattu vain kolme ammusta.

Elliotin isä Lucas Clark kertoo, että perhe on varovainen, koska asuu karhualueella. Silti hän toteaa, ettei kukaan voi hallita luontoa eikä mikään määrä valmistautumista tuo taattua turvaa. Isä ei ollut tapahtumahetkellä paikalla.

Elliot oli isän mukaan harjoitellut paljon ampumista, ennen vaarallista kohtaamista karhun kanssa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme