Mainos
Mainos

Yli 10 kuoli tulvissa Ranskan Rivieralla

Ranskan Rivieralla ainakin 13 ihmistä on kuollut rankan sateen aiheuttamissa rajuissa tulvissa, kertovat pelastusviranomaiset. Kuolleiden määrän pelätään edelleen kasvavan.

Antibesin lähellä olevan Brague-joen vallit murtuivat rannikolla raivonneen myrskyn aikana ja tulvavesi hyökyi lähialueelle.

Kolme uhreista oli vanhainkodin asukkaita, jotka hukkuivat tulvaveden levitessä vanhainkodin alueelle Antibesin kaupungin lähellä.

Kolme ihmistä hukkui auton sisällä, kun he jäivät jumiin tulvaveden täyttämään ajotunneliin. Viisi ihmistä puolestaan hukkui, kun he olivat pysäköimässä autoaan katoksen alle.

Yksi uhreista hukkui kadulla Cannesin kaupungissa. Yksi ihminen löytyi kuolleena leirintäalueelta Antibesissä.

Cannesin kaupungin pormestarin Davis Lisnardin mukaan useita ihmisiä on pelastettu ja pelastustoimet ovat edelleen käynnissä. Hän kertoi, että tulva on muun muassa huuhtonut autoja mereen.

Ihmisiä jumissa leirintäalueella

Myös leirintäalueita on jäänyt tulvavesien alle.

– Osa ihmisistä on jumissa asuntoautojensa katoilla, kertoi pelastusviranomaisten edustaja. Paikalle on lähetetty pelastushelikoptereita.

Tulvat ovat vaikuttaneet myös joukkoliikenteeseen. Kymmeniä junia on jouduttu pysäyttämään tulvien takia. Noin 500 turistia hakeutui turvaa Nizzan lentokentälle.

Paikallisen meteorologin mukaan pahimmat myrskyt ovat nyt ohittamassa Ranskan ja lähestymässä Italian rannikkoa.

Nizzan kaupungin arvion mukaan kaupungissa on satanut kahden päivän aikana 10 prosenttia vuoden sademäärästä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme