Mainos
Mainos

12-vuotias pakolaispoika onnistui livahtamaan lentokoneeseen – löydettiin business-luokasta juuri ennen laskeutumista

Libanonissa, Beirutin Rafik Haririn kansainvälisellä lentokentällä aloitettiin tarkat selvitykset sen jälkeen, kun paljastui, että 12-vuotias poika oli onnistunut livahtamaan useiden turvatarkastuspisteiden läpi lennolle Turkkiin.

Tapauksesta kertoo uutissivusto Gulf News.

Sotilasoikeuden tuomari on määrännyt viisi poliisia ja turvallisuusviranomaista pidätettäväksi tapaukseen liittyen, lisäksi kentällä on aloitettu mittavat tutkimukset siitä, miten turvatoimenpiteet pettivät.

12-vuotias Khalid Al Shubti onnistui livahtamaan Middle East Airlinesin lennolle Istanbuliin Turkkiin. Hänet havaittiin juuri ennen laskeutumista istumassa business-luokassa koneessa.

Matkustajat, jotka lähtevät lentäen Beirutista, käyvät läpi viisi eri turvatarkastuspistettä. Juuri ennen koneeseen nousua tarkastetaan vielä kerran matkustusdokumentit.

Ilmailuviranomaisten lausunnon mukaan pojan onnistui kulkea koneeseen ilman passia tai matkalippua.

Tutkijat epäilevät, että Khalid oli lyöttäytynyt isomman perheen seuraan. Raportin mukaan lapsi olisi onnistunut huiputtamaan matkalipun tarkastajia sanomalla, että hänen äidillään on myös hänen matkaliput ja passi, mutta äiti olisi jonon perällä ja tulossa pian.

Nousun aikana poika oli ilmeisesti piileskellyt koneen wc:ssä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme