Mainos
Mainos

120 000 evakuoitiin Kiinassa maanjäristyksen takia

Yuannin maakunnassa sattunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,4 Richterin asteikolla. Alueella tapahtui myös yli sata jälkijäristystä.

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja noin 300 ihmistä loukkaantunut maanjäristyksessä Lounais-Kiinassa varhain aamulla. Paikallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan vakavasti loukkaantuneita on 15. Järistyksen voimakkuus oli 6,4 Richterin asteikolla.

Maanjäristys romahdutti taloja, vaurioitti teitä ja katkaisi puhelinyhteyksiä. Myös veden ja virran jakelu alueella keskeytyi, kertoo uutistoimisto Xinhua.

Viranomaistietojen mukaan 120 000 ihmistä on evakuoitu. Paikalle lähetettiin pelastusjoukkoja ja 7000 telttaa. Hallitus perusti kriisiryhmän koordinoimaan uhrien avustustoimia.

Maa järisi vuoristoisella seudulla Yunnanin maakunnassa lähellä Laosin ja Myanmarin rajaa. Alueella on aiemminkin sattunut voimakkaita maanjäristyksiä.

Yli sadasta jälkijäristyksestä yksi oli 5,1 Richterin asteikolla.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme