Mainos
Mainos

13-tyttö pääsi pakenemaan kellarista – isä ja velipuoli vanginneet yli vuodeksi?

13-vuotias yhdysvaltalaistyttö on päässyt pakenemaan kellarista, jossa häntä oli pidetty vankina todennäköisesti jopa yli vuoden ajan. Asiasta kertoo amerikkalainen NBC News.

Tapauksen johdosta on tehty kaksi pidätystä Toledossa Ohiossa. Pidätetyt ovat tytön 53-vuotias isäpuoli ja 27-vuotias velipuoli.

Oikeudenkäyntiasiakirjoista käy ilmi, että tyttöä oli pidetty käsiraudoilla kiinni palkissa pimeässä kellarissa. Hän oli saanut pilaantunutta ruokaa ja hänen oli käytettävä vessanaan ammoniakilla täytettyä ämpäriä.

Vielä on epäselvää, kuinka kauan tarkalleen ottaen tyttö oli kellarissa ollut, mutta poliisin mukaan hänet oli todennäköisesti vangittu kellariin sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli muuttanut talosta. Tyttö ei ole varma, milloin hänen äitinsä on lähtenyt. 

– Emme voi vahvistaa tätä epäilystä vielä, sanoo Toledon poliisipäällikkö Ron Frederick NBC Newsin haastattelussa.

Tyttö pääsi pakenemaan kellarista sen jälkeen, kun hän sai haltuunsa käsirautojen avaimen. Hän piti avaimen piilossa, kunnes miehet lähtivät ulos talosta. Hän pääsi pakenemaan illalla yhdeksän jälkeen ja soitti ensimmäiseltä tapaamaltaan ihmiseltä lainatulla puhelimella hätäkeskukseen.

Kun poliisi saapui paikalle, tytön isäpuoli oli pakkaamassa omaisuuttaan autoon 27-vuotiaan poikansa kanssa. Autossa olivat myös isäpuolen kaksi alaikäistä lasta. Miehillä oli mukanaan myös ase. Poliisi esti heidän pakomatkansa. Käsiraudat ja ammoniakkiämpäri löydettiin myöhemmin kellarista.

Naapuri on kertonut poliiseille, ettei hän ollut koskaan nähnyt 13-vuotiasta tyttöä. Naapurin mukaan perhe oli sisäänpäin kääntynyt.

Poliisin tutkimusten perusteella miehen kaksi alaikäistä lasta olivat suhteellisen hyvässä fyysisessä kunnossa, eivätkö olleet kokeneet laiminlyöntiä. Sen sijaan 13-vuotias tyttö on pahoin traumatisoitunut. Heidät kaikki on sijoitettu uuteen perhehoitoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme