Mainos
Mainos

13-vuotias löytyi nälkään nääntyneenä – äidille syytteet kuolemasta

Norjassa uudenvuodenaattona Beitostolenissa sijaitsevasta mökistä kuolleena löytynyt 13-vuotias tyttö on todennäköisesti nääntynyt nälkään, selviää ruumiinavausraportista.

Tytön äitiä syytetään kuolemaan johtaneesta törkeästä laiminlyönnistä, kertovat The Local ja VG. Poliisin mukaan äiti ei ollut pitänyt tyttärestään huolta kunnollisesti pitkään aikaan.

– Terveysviranomaiset eivät ole saaneet selville vielä tarkkaa kuolinsyytä, mutta todennäköinen kuolinsyy liittyy nääntymiseen, poliisisyyttäjä Julie Dalsveen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Norjalaislehdille puhuneiden perhetuttavien mukaan kuolleen tytön tiedettiin kärsineen syömisongelmista.

– Poliisin on nyt selvitettävä, miksi tyttö kuoli ja olisiko jotain voitu tehdä sen estämiseksi, Dalsveen kommentoi.

Tyttö ja hänen äitinsä olivat muuttaneet Beitostoleniin syksyllä. Heidän osoitteenmuutoksensa rekisteröitiin marraskuun 4. päivä, mutta vain 12 päivää tytön äiti ilmoitti uudesta osoitteenmuutoksesta Osloon.

Tytön löydyttyä kuolleena uudenvuodenaattona äiti toimitettiin hoitoon. Hänet vapautettiin sairaalasta eilen, jonka jälkeen poliisi pidätti naisen.

Poliisi epäilee tytön laiminlyönnin jatkuneen pitkään ennen tämän kuolemaa.

Asianajajan mukaan tytön äiti ei selvästikään voi hyvin. Asianajaja oli yllättynyt, että nainen vapautettiin sairaalasta.

– Keskustelin hänen kanssaan tänään. Minusta hän vaikuttaa sairaalta. Hän ei kyennyt keskustelemaan tapauksesta, asianajaja Håvard Fremstad kommentoi NRK:lle.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme