Mainos
Mainos

14-vuotiaan raiskauksesta kohu USA:ssa – tuomarin mielestä tyttö oli "siveetön"

Yhdysvalloissa on noussut kohu tuomiosta, jonka teksasilainen tuomari on antanut 14-vuotiaan tytön raiskauksesta syytetylle 20-vuotiaalle miehelle.

Mies sai raiskauksesta 45 päivän tuomion sekä viisi vuotta ehdonalaista, koska tuomari piti raiskattua tyttöä siveettömänä. Tapauksesta uutisoi CNN.

Tuomari perusteli lievää tuomiota sillä, että tytön terveystietojen perusteella tällä oli ollut aiemmin kolme seksipartneria. 

Tuomarin mukaan ”tyttö ei ollut tapauksessa sellainen uhri kuin väitettiin” ja että syytetty 20-vuotias ”ei ole tyypillinen seksirikollinen”.

Tuomion pelätään johtavan siihen, että raiskauksen uhrit jättävät ilmoituksen tekemättä, koska pelkäävät joutuvansa itse syyllistetyiksi tapauksista.

– Olemme todellakin huolissammme tästä viestistä, joka lähetetään seksuaalisen hyväksikäytön uhreille, syyttäjä Andrea Moseley kommentoi CNN:lle.

– Uhreja ja heidän mainettaan pitäisi suojella, niin että he uskaltavat ilmoittaa tällaisista rikoksista.

Yhdyskuntapalvelua raiskausuhrien kanssa

Tapauksessa on noussut kohu myös raiskauksesta syytetylle 20-vuotiaalle määrätystä yhdyskuntapalvelusta.

Mies on määrätty suorittamaan 250 tuntia yhdyskuntapalvelua raiskausuhreille tarkoitetussa kriisikeskuksessa.

Keskus on ilmoittanut, että tuomittu ei ole tervetullut suorittamaan palvelustaan sinne. Keskuksen johtajan mukaan raiskaustuomion saanut henkilö ei ole sopiva työskentelemään yhdessä raiskausuhrien kanssa.

– En usko, että (tuomari) ymmärtää, mitä me teemme. Jos hän olisi soittanut meille ennen ehdonalaiselle asetettuja ehtoja, olisimme selittäneet hänelle mitä teemme keskuksessa ja miksi se ei ole mahdollista, Dallasin raiskauskriisikeskuksen johtaja Bobbie Villareal kertoi CNN:lle.

Tyttö oli suostunut seksiin, mutta sanonut sitten ei

Raiskaustapaus sattui viime vuonna koulun kampuksella, 20-vuotias tuomittu ja 14-vuotias uhri olivat koulutovereita.

Puolustusasianajajan mukaan 14-vuotias tyttö oli alun perin ollut suostunut harrastamaan seksiä 20-vuotiaan kanssa, tosin ei kampuksella.

Puolustusasianajanan mukaan tuomittu oli myöntänyt tehneensä asiassa virhearvion ja ”jatkaneensa tekoaan, vaikka tyttö oli pyytänyt lopettamaan.” Asianajajan mukaan tuomittu oli myös myöntänyt tämän poliisille.

– Mielestämme hän ei ole tyypillinen seksirikollinen. Hän ei ole henkilö, joka on vaaninut nuoria ja pahaa-aavistamattomia uhreja, puolustusasianajaja toteaa.

CNN:n mukaan 20-vuotiaalle ei jää tapauksesta merkintää rikosrekisteriin, mikäli tämä suorittaa 45 päivän tuomionsa ja täyttää ehdonalaisen muut ehdot.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme