Mainos
Mainos

140 pakolaista Pohjois-Afrikasta Italiaan

Pakolaisten virta Pohjois-Afrikasta Italiaan jatkuu. Italian televisio kertoi tänään, että noin 140 pakolaisen joukko oli saapunut pienillä moottoriveneillä Lampedusan saaren rannikolle.

Italian hallitus on jo ehtinyt kääntyä Tunisian ja Marokon hallitusten puoleen ja vaatinut näitä puuttumaan pakolaistilanteeseen. Italian hallitus on myös luvannut, että Italia auttaa Tunisiaa ja Marokkoa hankkimaan rannikkovartiostojen tarvitsemia tutkia ja partioveneitä.

Muutama päivä aiemmin ainakin seitsemän Italiaan matkalla ollutta pakolaista hukkui Välimereen. Italian sisäministeri Giorgio Napolitano kertoi viime keskiviikkona, että Italiaan saapui heinäkuun kolmen ensimmäisen viikon aikana ainakin 2700 laitonta pakolaista. Suurin osa pakolaisista on kotoisin Pohjois-Afrikasta ja he ovat matkanneet Italiaan työpaikan toivossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme