Mainos
Mainos

145-vuotiaan indonesialaismiehen uskotaan olevan maailman vanhin – "Olen valmis kuolemaan"

Indonesialainen Mbah Gotho on 145-vuotias. Hän voi todistaa syntyneensä joulukuussa vuonna 1870, kertoo Independent.

Gotho kertoo ryhtyneensä valmistelemaan kuolemaansa vuonna 1992. Hän muun muassa teetti itselleen hautakiven, mutta vielä 24 vuotta myöhemminkin hän on elossa. 

Hän on elänyt kauemmin kuin hänen kymmenen sisarustaan, neljä vaimoaan tai hänen lapsensa.

Vaikka Gothon ikä on kunnioitettava, hän ei itse ole siitä innoissaan.

– Haluan kuolla, Gotho kertoi paikalliselle uutistoimistolle.

Gotho kertoo viettävänsä aikansa radiota kuunnellen, koska hänen näkönsä ei ole enää tarpeeksi hyvä television katseluun.

Gotholta rynnättiin utelemaan hänen pitkän ikänsä salaisuutta.

– Se on kärsivällisyys, mies vastasi kyselijöille.

Gotholla on virallinen dokumentti, joka osoittaa hänen todella olevan 145-vuotias. Myös Indonesian viranomaiset ovat vahvistaneet Gothon syntymäajaksi 31. joulukuuta vuonna 1870.

Jos tiedot todella pitävät paikkansa, olisi Gotho kaikkien aikojen vanhin ihminen. Tällä hetkellä titteli on ranskalaisen Jeanne Calmentilla, joka oli kuollessaan 122-vuotias – 23 vuotta nuorempi kuin Gotho.

Dokumentit täytyy kuitenkin tarkistuttaa vielä ulkopuolisella taholla, ennen kuin Gotho julistetaan virallisesti maailman vanhimmaksi ihmiseksi.

Useat henkilöt ovat väittäneet rikkoneen Calmentin ennätyksen, kuten nigerialainen James Olofintuyi, joka väittää olevansa 171-vuotias, tai etiopialainen Dhaqabo Ebba, joka puolestaan sanoo olevansa 163-vuotias. Titteliä ei kuitenkaan jaeta ilman todennettavissa olevaa dokumenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme