Mainos
Mainos

150 lasta haettiin pois lahkolaisten tilalta

Poliisi on hakenut 159 lasta ja 60 naista suojaan uskonnollisen lahkon tilalta Teksasissa Yhdysvalloissa. Poliisi ryhtyi toimiin sen jälkeen kuin viranomaiset saivat nimettömän puhelun 16-vuotiaalta tytöltä, joka kertoi asuvansa lahkolaisten tilalla Eldoradossa. Tytön mukaan hän oli joutunut tilalla seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Teksasin lastensuojeluviranomaiset uskovat, että tyttö on tilalta haettujen henkilöiden joukossa. Hänen henkilöllisyytensä ei ole kuitenkaan toistaiseksi selvinnyt.

Poliisi on kuulustellut kymmeniä tilalta haettuja tyttöjä. Heitä ei aiota päästä takaisin tilalle, kertoo uutiskanava CNN.

Fundamentalistinen myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko -niminen lahko kannattaa moniavioisuutta. Kirkolla on noin 10 000 jäsentä.

Utahilainen tuomioistuin passitti lahkon johtajan Warren Jeffsin (kuvassa) viime vuonna vankilaan todettuaan hänet syylliseksi avunannosta raiskaukseen ja alaikäisen pakottamisesta avioliittoon.

Arizonassa Jeffsiä odottaa toinen oikeudenkäynti, jossa hän joutuu vastaamaan kahdeksaan syytteeseen muun muassa insestistä ja alaikäiseen sekaantumisesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme