Mainos
Mainos

15000 osoitti mieltä Belgradissa

Noin 15000 opiskelijaa ja opettajaa osoitti maanantaina mieltään Belgradissa vaatien kaupungin suurimman yliopiston dekaanin eroa. Samalla mielenosoittajat vaativat opposition vaalivoiton tunnustamista kahdella äänestysalueella.

Opiskelijat ovat luvanneet jatkaa lähes kolme kuukautta kestäneitä mielenosoituksiaan, vaikka Serbian oppositio kehottikin tukijoitaan lopettamaan ne viime viikolla. Mielenosoittajien mukaan myös varadekaanin on lähdettävä ja sekä mielenosoittajia pahoinpidelleiden poliisien että vaalipetoksista vastuussa olevien jouduttava oikeuden eteen.

Serbian televisio kertoi maanantaina, että presidentti Slobodan Milosevicin johtama sosialistipuolue on erottanut paikallisjohtajat niissä kaupungeissa, joissa puolue hävisi oppositiolle kunnallisvaaleissa. Television mukaan erottamisilla pyritään vahvistamaan puoluetta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme