Mainos
Mainos

16 sotilasta kuoli väijytyksessä Algeriassa

Kuusitoista sotilasta sai surmansa ja 21 haavoittui, kun algerialainen sotilassaattue joutui tulituksen kohteeksi maan kaakkoisosassa sunnuntaina, kertoivat maan lehdet tänään.

Veriteon tekijöiksi epäillään ääri-islamilaisia sissejä. Paikallisten asukkaiden mukaan sotilassaattue joutui väijytykseen.
Hyökkääjät, joita oli useita kymmeniä, olivat piiloutuneet tien molemmille laidoille ja avasivat tulen, kun saattue saapui paikalle. Sissit menettivät yhden miehen.

Turvallisuusjoukkojen helikopterit etsivät myöhemmin hyökkääjiä Hammam Ksanan ja Qued Ghomaran alueilta, joilla GSPC-sissiryhmän uskotaan pitävän päämajaansa. Ryhmä on äskettäin jakanut lentolehtisiä, joissa se on uhannut tehostaa toimintaansa. Ryhmä on perustettu saudiarabilaisen Osama bin Ladenin aloitteesta, joka on etsintäkuulutettu Yhdysvalloissa mm. Keniassa ja Tansaniassa viime elokuussa tehdyistä pommi-iskuista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme