Mainos
Mainos

16-vuotiaan kasvaimesta löytyi aivot ja kallo

Japanilaisen 16-vuotiaan tytön munasarjoista on löytynyt kasvain, jonka sisässä olivat pienikokoiset kallo ja aivot. Asiasta kertoo New Scientist -julkaisu tammikuun 2. päivä julkaistu tutkimusraportti lähteenään.

Halkaisijaltaan kymmenen senttimetrin kokoinen kasvain löydettiin, kun tyttö joutui umpisuolileikkaukseen. Kasvain poistettiin ja sen sisältä löydettiin hiusta ja kolmen sentin läpimittainen palanen aivojen kaltaista rakennetta, jota ympäröi ohut kalloluu.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että löydös koostui pienistä pikkuaivoista ja havaittavissa oli myös aivorunkoa, joka normaalisti kehittyneenä kiinnittää aivot selkärankaan.

Tyttö ei kokenut kasvaimensa takia oireita.  Häneltä löytynyt kasvain poistettiin ja toipuminen on sujunut ongelmitta.

Joillekin vastaavanlaisesta kasvaimesta kärsineille naisille on aiheutunut oireita, kuten persoonallisuuden muutoksia, vainoharhaisuutta, sekavuutta, sairauskohtauksia ja levottomuutta.

Joka viides munasarjoista löydetty kasvain sisältää jonkun muun kuin potilaan omaa kudosta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme