Mainos
Mainos

16-vuotias raiskattiin koulun vessassa – valtava dna-jahti syyllisen löytämiseksi

Ranskassa La Rochellen kaupungissa tehdään alkavalla viikolla dna-testi yli 500 miespuoliselle henkilölle katolilaiskoulussa.

Testeillä jahdataan henkilöä, joka raiskasi 16-vuotiaan tyttöoppilaan koulun vessassa.

Dna-testaus aloitetaan maanantaina ja sen odotetaan kestävän keskiviikkoon asti. Tarkoitus on testata kaikkiaan 457 oppilasta, 31 opettajaa sekä 21 muuta henkilöä, jotka olivat koulun alueella raiskauksen tapahtuessa.

16-vuotias tyttö raiskattiin Fenelon Notre-Damen koulussa syyskuun 30. päivä.

Raiskaus oli tapahtunut koulun vessassa sen jälkeen, kun wc:n valot olivat sammuneet automaattiajastuksen myötä. Tyttö ei pystynyt tämän vuoksi kuvailemaan raiskaajaa.

Tytön vaatteissa epäillyn raiskaajan dna:ta 

Fenelon Notre-Damen koulussa opiskelee kaikkiaan 1 200 oppilasta. Dna-testien kuluksi on arvioitu noin 5 000 euroa.

Kerättyjä näytteitä on tarkoitus verrata dna:han, jota löydettiin tytön vaatteista. Tutkijat ovat todenneet aiemmin tehtyjen testien perusteella, että vaatteista löytynyt dna ei kuulu kenellekään tytön lähipiiristä.

Syyttäjä Isabelle Pagenellen mukaan alaikäisiltä kerättäviin näytteisiin tarvitaan sekä vanhempien että näytteen antajan suostumus.

Paganellen mukaan ketään ei tulla pakottamaan dna-testiin. Hän lisäsi kuitenkin, että testeistä kieltäytyvät saattavat joutua epäillyksi ja tätä kautta mahdollisesti pidätetyksi.

Koulussa tehtävien dna-testien tulosten odotetaan valmistuvan noin kuukauden sisällä. Paganellen mukaan kaikki kerätyt näytteet, jotka eivät liity raiskaukseen, tullaan tuhoamaaan.

Rehtorin mukaan koulussa sattunut raiskaustapaus oli pidetty tätä ennen salassa. Osallisten lisäksi ainoastaan tapausta tutkivat tahot ovat olleet tietoisia raiskauksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme