Mainos
Mainos

17 loukkaantui räjähdyksessä Bombayn rautatieasemalla

Ainakin 17 ihmistä loukkaantui vakavasti, kun Bombayn päärautatieaseman Mc Donalds - ravintolassa Intiassa sattui tänään räjähdys.

Viranomaisten mukaan räjähdys johtuisi ilmastointilaitteen viasta.

Intiassa on varauduttu tiukoin turvatoimin tänään vietettävän kiistellyn moskeijan tuhoamisen 10-vuotispäivään.

Poliisivoimia ja turvallisuusjoukkoja on lisätty Ayodhyan kaupungissa, jossa äärihindut polttivat 10 vuotta sitten muslimien moskeijan. Sitä seuranneissa mellakoissa ympäri maata kuoli 3000 ihmistä.

Viranomaisten mukaan tilanne kaupungissa oli rauhallinen, eivätkä he odota suuria vaikeuksia päivän mittaan. Kumpikaan ryhmä, hindut ja muslimit, eivät ole suunnitelleet vuosipäiväksi mielenosoituksia.

Ayodhyan kaupunki on pyhä paikka sekä hinduille että muslimeille. Hindujoukko tuhosi 1500-luvulla rakennetun Babrin moskeijan vuonna 1992 oikeuden päätöksen vastaisesti. Hindut ovat sen jälkeen ryhtyneet valmistelemaan uuden moskeijan rakentamista.

Vuosipäivä sattuu tänä vuonna samaksi päiväksi, jolloin muslimien pyhä kuukausi, ramadan, päättyy ja sen päättymistä juhlistava kolmipäiväinen Eid-juhla alkaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme