Mainos
Mainos

17 sotilasta sai surmansa Afganistanin kopteriturmassa

Eilinen helikopeterin maahansyöksy oli ensimmäinen vihollisen tulituksen aiheuttama turma sen jälkeen kun Taleban-hallinto kukistettiin.

Kaikki helikopterissa olleet 17 amerikkalaissotilasta saivat surmansa kopterin syöksyttyä maahan Afganistanissa eilen, arvioivat amerikkalaiset sotilasviranomaiset. Nimettöminä pysytelleiden viranomaisten mukaan kopteriin osui kaikesta päättäen singon ammus ennen maahansyöksyä.

Afganistanin viranomaiset sanoivat jo aiemmin, että Chinook CH-47-helikopteria oli ammuttu raketilla. Taleban-kapinalliset ilmoittivat tehneensä iskun.

Maahansyöksy tapahtui Asadabadin kaupungin länsipuolella lähellä Pakistanin rajaa vuoristoisessa Kunarin maakunnassa, jossa Yhdysvaltain joukot ovat taistelleet al-Qaidaa ja talebaneja vastaan loppuvuodesta 2001 lähtien.

Yhdysvaltain joukoille on sattunut Afganistanissa yhteensä yhdeksän helikopterionnettomuutta, mutta eilinen maahansyöksy oli ensimmäinen vihollisen tulituksen aiheuttama turma sen jälkeen kun Taleban-hallinto kukistettiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme