Mainos
Mainos

19 kuoli sotilaskoneen maahansyöksyssä Amerikassa

Kaikki koneessa olleet 19 ihmistä saivat surmansa amerikkalaisen sotilaskoneen maahansyöksyssä Arizonan osavaltiossa tänään. Lähellä Tusconin kaupunkia pudonneessa uudentyyppisessä koneessa oli 15 merijalkaväen sotilasta ja 4-henkinen miehistö, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriö.

Puolustusministeriön tiedottaja Ken Bacon sanoi, että kone oli harjoituslennolla turman sattuessa. Kone putosi lähelle Avran lentokenttää, joka sijaitsee runsaan 30 kilometrin päässä Tusconista. Kone oli uudentyyppinen MV-20 Osprey(kuvassa), joka pystyy nousemaan ja laskeutumaan kuin helikopteri.

Konetta voidaan käyttää myös tavanomaisiin lentoihin, joissa se pystyy lentämään tuplasti nopeammin kuin tavanomainen helikopteri. Yhdysvaltain merijalkaväki on tehnyt lentoja Ospreylla viime syksystä mutta sitä ei ole hyväksytty käyttöön vielä lopullisesti.
(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme