Mainos
Mainos

19-vuotias sankaripoika pelasti pikkutytön tulipalosta – rynni palavaan taloon taskulamppu apunaan

19-vuotias teinipoika on pelastanut 9-vuotiaan tytön vakavasta tulipalosta Bramptonissa, Etelä-Ontariossa Kanadassa. 

Sankaripoika hajotti oven ja taisteli läpi kuumuuden ja savun huoneistoon. Jälkeenpäin Sheldon Teague sanoo, että olisi halunnut pelastaa huoneistosta enemmän ihmisiä, mutta ei kovan tulipalon takia kyennyt.

Sheldon Teaguenin onnistui kuitenkin pelastamaan 9-vuotiaan pikkutytön palavasta asunnosta. Tyttö on edelleen sairaalassa vakavassa, mutta vakaassa tilassa. Hän menetti tulipalossa vanhempansa sekä siskonsa. Teinipoikaa haastateltiin CBC Radion Here and Now -ohjelmassa.

Huoneiston tulipalo alkoi noin 3:30 aamulla, kun 19-vuotias teinipoika heräsi yläkerrasta kuuluvaan kiljuntaan.

– Tunsin huoneestooni asti outoa savun hajua ja huomasin, että savua vuosi huoneeseen ilmastoinnin kautta. Lähdin asunnon käytävään katsomaan, mistä savu oikein tuli.

Yläkerran asunto oli osin jo liekeissä. Poika rikkoi huoneiston oven ja pyysi sisällä oleviä ihmisiä tulemaan ääntään kohti, sillä huoneisto oli täysin savun peitossa. Hänen onnistui saamaan yhteys 9-vuotiaaseen tyttöön. 

Poika palasi käytävään hakemaan ystävänsä kännykän, jonka valon hän napsautti päälle. Hän pyysi tyttöä kävelemään valoa kohti savuisessa huoneistossa. Pian poika näki edessään tytön pienet jalat. Muut talon asukkaat olivat jo siinä vaiheessa hälyttäneet palokunnan ja ambulansseja.

19-vuotias Sheldon Teague tärisee melkein vieläkin kerratessaan tapahtumia. Hän ei tuntenut tyttöä, eikä hänen perhettään, sillä Teague oli ystävänsä luona sinä yönä kylässä.

– Yritin auttaa heitä parhaani mukaan. En koe itseäni sankariksi, sillä se oli velvollisuuteni siinä tilanteessa. En olisi pystynyt elämään, jos en olisi edes yrittänyt pelastaa ihmisiä, jotka huusivat apua, Sheldon Teague kertoo rankasta kokemuksestaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme