Mainos
Mainos

2-vuotiaan pojan surmannut alligaattori luuli poikaa ravinnoksi – eläintä ei provosoitu millään tavalla

Kaksivuotiaan pojan kuolema koko perheen lomakohteessa Yhdysvalloissa aiheutti kohun kesäkuussa. Alligaattori tappoi 2-vuotiaan pojan Floridassa sijaitsevassa lomakohteessa viime kesäkuussa. 

Paikallinen eläinsuojelutoimikunta on nyt julkaissut selvityksen murheelliseen tapahtumaketjuun johtaneista syistä, kertoo CNN.

Sen mukaan poika tai pojan perhe eivät provosoineet eläintä millään tavalla, vaan hyökkäys tapahtui yllättäen ja se johtui eläimen normaalista saalistusvietistä. Poika, tai kukaan muukaan rannalla olijoista, ei häirinnyt alligaattoria.

Raportti ei ota kantaa Seven Seas Lagoon –lomakohteen vastuuseen tapahtumista, vaan tyytyy kertaamaan tapahtumien kulkua.

Työntekijöitä varoitettiin alligaattorista

Raportin mukaan kaksi lomakohteen vierasta oli kertonut työntekijöille, että rannan lähistöllä liikkui alligaattori.

2-vuotias Lane Thomas Graves oli rannalla perheensä puoli yhdeksän aikaan illalla. Tarkoitus oli katsoa elokuvaa. Lapset olivat rannalla nilkkojaan myöten vedessä, koska he kantoivat vettä ämpäreillä tehdäkseen hiekkalinnoja.

Hyökkäys tapahtui auringonlaskun aikaan, mikä on raportin mukaan alligaattorin yleisin saalistusaika. Lämpiminä kesäkuukausina alligaattorin saalistusvietti voi olla normaalia voimakkaampi.

Seven Seas Lagoon –vesistö on ihmisen tekemä, mutta se ei ole täysin epäsopiva ympäristö alligaattorille. Vesi on syvää ja kirkasta.

Ranta on jyrkkä, eikä siinä ole matalikkoja tai rantaliejua, joissa alligaattorit voisivat paistatella auringossa. Rannalla ei myöskään ole juurikaan piilopaikkoja. Veden syvyys on kuitenkin voinut peittää alligaattorin lähestymisen.

Raportin mukaan rannalla oli kylttejä, jotka varoittivat uimisesta. Alligaattoreista ei kuitenkaan varoitettu erikseen.

Toinen asukas näki eläimen

Eräs lomakohteen asiakas näki alligaattorin hotellinsa kuistilla noin tuntia ennen hyökkäystä. Hän kertoi eläimestä lomakohteen työntekijälle.

Hän näki myös lapset kahlaamassa vedessä juuri ennen hyökkäystä ja oli aikeissa mennä varoittamaan lapsia, kun kuuli äidin kirkuvan.

Toinen havainto alligaattorista tehtiin rannalla kello 20.15 aikaan. Havainnosta kerrottiin elokuvien näyttämisestä vastanneelle työntekijälle, joka kertoi asiasta toiselle henkilökunnan jäsenelle. Mitään ei kuitenkaan ilmeisesti ehditty tehdä rannalla olleiden ihmisten varoittamiseksi.

Näki pojan ravintona

Raportin mukaan alligaattori hyökkäsi lajilleen tyypillisesti hiipimällä rantaviivaa pitkin. Se haukkasi pojan mukaansa yhdellä puraisulla ja raahasi tämän syvemmälle veteen.

Hyökkäys tapahtui, koska alligaattori näki pojan ravintona. Se on harvinaista, mutta vastaavia hyökkäyksiä tiedetään tapahtuneen aiemminkin.

Pojan pieni koko ja se, että hän oli kumartunut hyökkäyksen tapahtuessa, ovat saattaneet johtaa siihen, että alligaattori on luullut pojan olevan pienempi ja soveliaampi saalis, kuten opossumi, vyötiäinen tai pesukarhu.

Kyseinen yksilö on saattanut lakata pelkäämästä ihmistä, koska se elää tiheästi asutulla alueella.

Isä yritti pelastaa poikansa

Perhe ei aavistanut vaaraa. Perheen isä, joka oli muutaman askelen päässä pojastaan, ehti kuulla loiskahduksen, jota hän luuli kalan aiheuttamaksi. Hän kääntyi ympäri ja näki poikansa kumartuneena veteen ja sen jälkeen alligaattorin ottavan pojan hampaisiinsa.

Isä hyppäsi veteen ja yritti avata alligaattorin suuta, mutta eläin puri isän kättä ja häipyi paikalta pojan kanssa. Erään paikalla olleen mukaan isä sai kiinni pojan jalasta ja yritti vetää häntä eläimen suusta pois, mutta alligaattori veti pojan mukanaan ja painui sen jälkeen veden alle.


Pojan ruumis löytyi veden alta lähistöltä. Ruumiissa oli vain haavat ensimmäisestä hyökkäyksestä. Raportin mukaan alligaattori pudotti pojan, kun se pääsi irti isän otteesta ja pakeni veden alle.

Alligaattoria vastaan taistelleen isän jalka vammautui, mutta hän ei ole osannut kertoa miten vamma syntyi. Isä ei nähnyt paikalla muita alligaattoreita.

CNN:n mukaan pojan perhe ei haasta lomakohdetta oikeuteen.

Alueelta napattiin tapauksen jälkeen kuusi alligaattoria, jotka ovat kooltaan pojan kimppuun hyökänneen alligaattorin suuruisia, eli noin 2-2,5 metrisiä.

Viranomaiset arvelevat, että yksi napatuista alligaattoreista on melko suurella varmuudella pojan kimppuun hyökännyt yksilö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme