Mainos
Mainos

23 kuollut Yhdysvaltain helleaallossa

Noin 23 ihmisen arvellaan kuolleen Yhdysvaltoja koetelleen helleaallon seurauksena, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Kuusi kuolemista on raportoitu Chicagossa Illinoisin osavaltiossa. Naapuriosavaltio Wisconsin on ilmoittanut ainakin neljästä hellekuolemasta.

Yhdysvaltoja on koetellut viikkojen ajan yksi kaikkien aikojen pisimmistä ja kuumimmista helleaalloista. Amerikkalaisten onneksi sääennusteet lupailivat tänään paahtavien helteiden hellittävän pian.

Kansallisen sääpalvelun (National Weather Service) mukaan paahtavat lämpöasteet laskevat merkittävästi viikonlopun aikana, kun kylmä säärintama saapuu Yhdysvaltain keski- ja itäosiin Kanadasta.

Epäonneksi viileän ilman ennakoidaan tuovan mukanaan voimakkaita myrskyjä osavaltioihin, joissa korjataan vieläkin viimeviikkoisten ukkosten tuhoja. Ukkosten aiheuttamat sähkökatkot jättivät miljoonat sähköttä ja samalla ilman ilmastointia tai mahdollisuutta viilentää ruokia.

Kesäkuun 29. päivä riehuneiden ukkosten jälkeen vielä yli 400 000 ihmistä oli ilman sähköjä tänä viikonloppuna Länsi-Virginian, Virginian, Ohion, New Jerseyn, Marylandin ja Indianan osavaltioissa.

Helleaallon aiheuttama kuumuus on aiheuttanut ongelmia myös Yhdysvaltain maataloudelle.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme