Mainos
Mainos

25 000 tonnia öljyä mereen Singaporen salmessa

Kahden öljytankkerin törmäys aiheutti tänään yhden kaikkien aikojen suurimmista öljyvuodoista koko Kaakkois-Aasiassa. Mereen valui kaikkiaan 25 000 tonnia öljyä, mutta se on toistaiseksi saatu pidetyksi kurissa. Öljyä on ajelehtinut muutamalle läheiselle saarelle.

Sen sijaan Singaporen pääsaari on säilynyt tuhoilta. Törmäyksessä olivat mukana thaimaalainen supertankkeri, 268 540 tonnin Orapin Global ja Kyproksessa rekisteröity puolta pienempi Evoikos. Onnettomuuden syytä ei tiedetä. Aluksia varoitettiin etukäteen, että ne ovat törmäyslinjalla, ja sää oli tapahtumahetkellä kirkas.

Singaporen satamalaitoksesta kerrottiin, että onnettomuuspaikalla on 34 öljyntorjunta-alusta ja niiden lisäksi helikoptereita. Australia, Yhdysvallat ja Japani ovat luvanneet lisää pelastuskalustoa. Evoikos sai törmäyksessä valtavan aukon kylkeensä. Kumpikaan alus ei ole kuitenkaan uppoamassa eikä kukaan loukkaantunut onnettomuudessa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme