Mainos
Mainos

25 vuotta sitten kadonneen Benin etsinnät jatkuvat: Poliisi palaa Kosin saarelle

Kymmenestä poliisista koostuva tutkintaryhmä on palannut Kreikkaan Kosin saarelle tekemään ovensuukyselyjä 25 vuotta sitten kadonneeseen Ben Needhamin tapaukseen liittyen. Asiasta kertoo BBC.

Iso-Britannian Sheffieldistä kotoisin oleva Ben Needham katosi ollessaan vain 21 kuukauden ikäinen 24. heinäkuuta vuonna 1991. Hänen äitinsä Kerry Needham uskoo, että hänen nykyisin 26-vuotias poikansa on kaapattu ja hän olisi edelleen elossa.

Sunnuntaina britannialainen poliisiryhmä palasi Kreikan Kosiin. Poliisit pitävät tiistaina tiedotustilaisuuden paikalla, jossa Ben viimeksi nähtiin.

Vuonna 1991 Ben oli äitinsä ja isovanhempiensa kanssa lomalla Kosin saarella, josta he olivat vuokranneet vanhan farmitalon läheltä Iraklisin kylää.

– Me uskomme, että joku saarella tietää tapauksesta jotain. Jos jollakulla on jotain tietoa katoamisesta, toivomme heidän kertovan asian poliisille. Ei ole väliä miten pienestä tiedonmurusta on kyse, Kerry sanoi BBC:lle.

Myös poliisilla on uusia vihjeitä asiasta, minkä vuoksi tutkintaa saarella jatketaan muun muassa ovensuukyselyin.

– On todennäköistä, että joku tietää, mitä pojalle tapahtui, poliisista kerrotaan.

Ratkaisevan vihjeen antajalle on luvattu 10 000 punnan eli reilun 12 600 euron palkkio. Vuoden alussa poliisille myönnettiin 450 000 punnan lisärahoitus Benin tapauksen tutkimiseen kuuden kuukauden ajaksi.

Vuonna 2012 poliisin tutkinta keskittyi tutkimaan maa- ja sorakasaa lähellä Benin katoamispaikkaa, mutta hänestä ei löydetty jälkeäkään. Vuonna 2013 Kyproksella oleva mies esitti, että hän saattaisi olla kadonnut lapsi, mutta DNA-testi ei täsmännyt.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme