Mainos
Mainos

34-vuotias poliisi kuoli avoauton ajettua päin – teinipoika pyysi anteeksi

Teinipoika on pyytänyt anteeksi poliisin perheeltä aiheuttamaansa kuolonkolaria. 34-vuotias perheenisä, poliisi David Phillips kuoli, kun 18-vuotias poika ajoi häntä päin avopakettiautolla maanantaina Englannissa.

Pojan mukaan hänen tarkoituksenaan ei kuitenkaan ollut tappaa poliisia, mutta hän myöntää aiheuttaneensa tämän kuoleman. Poika oli varastanut auton aiemmin, ja poliisi jahtasi häntä, kertoo The Guardian.

David Phillips seisoi tien keskikaistalla, kun auto töytäisi häntä kovassa vauhdissa. 18-vuotiasta syytetään tämän lisäksi toisen poliisimiehen, Thomas Birkettin, vakavasta haavoittamisesta samassa tilanteessa. Lisäksi häntä syytetään myös murrosta ja varkaudesta. 

Tapauksessa on epäiltynä myös toinen, 30-vuotias mies. Häntä epäillään murrosta ja törkeästä ajoneuvon luvattomasta käyttöönotosta sekä onnettomuuden aiheuttamasta kuolemantuottamuksesta, sillä hän oli oletettavasti kyydissä avopakettiautossa, kun se osui poliisiin.

18-vuotiasta syytetään murhasta. Hän oli Liverpoolin oikeuden kuultavana videoyhteyden välityksellä. 

– Tällä tapauksella on ymmärrettävästi ollut paljon mediahuomiota, sanoi pojan asianajaja Andrew Egerton.

Egertonin mukaan poika on varma, ettei ajanut tahallaan päin poliisia.

– Hän on osoittanut syvää katumusta ja lähettänyt osanottonsa Phillipsin perheelle. Toivon, että hän saa reilun oikeudenkäynnin. Olla syytettynä tai olla tuomittuna – ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Pyydän, että häntä ei tuomittaisi mediassa vaan oikeudessa.

18-vuotiasta ei päästetty takuita vastaan vapaaksi, vaan häntä pidetään vangittuna 22. lokakuuta saakka.

David Phillipsin perhe muisteli menettämäänsä rakasta lehdistötilaisuudessa tällä viikolla.

– Kaksi tyttöä ovat nyt ilman isää. Minun äitini ja isäni menettivät ainoan poikansa, esikoisensa. Siskoni ja minä menetimme isoveljemme, joka aina huolehti meistä – jopa pahimpina teinivuosinamme, kun emme olisi huolenpitoa kaivanneet. Mutta kaikista suurin suru on hänen kauniilla vaimollaan, Jenillä, kuvaili David Phillipsin sisko.

Juttua muokattu 10.10. klo 14:18: Lisätty tapahtuma-ajankohdaksi maanantai ja oikeuden paikkakunnaksi Liverpool. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme