Mainos
Mainos

38-vuotiaan Sofian järkyttävä tarina: "Ilman kypärää pääni olisi murskautunut"

Ruotsalainen 38-vuotias Sofia Tungfeldt ei koskaan unohda kolmen vuoden takaista pyöräilyretkeä, joka oli koitua hänen kohtalokseen. Näin jälkeen päin voi sanoa, että pyöräilykypärä pelasti hänen henkensä.

Ruotsalaisen Metro-lehden mukaan Sofian vakava onnettomuus sattui lomamatkalla Fuerteventurassa Kanariansaarilla. Lehden sivuilla on kuvia turman jäljistä – ne saattavat järkyttää herkimpiä lukijoita.

Hän oli päättänyt kohottaa matkan aikan kuntoaan, ja lähti heti ensimmäisenä lomapäivänään ylös vuorelle polkemaan. 

Kova ja yllättävä tuulenpuuska kuitenkin sieppasi pyöräilijän rinteellä. Sofia muistaa lentäneensä ilmassa ja laskeutuneensa kaikella painollaan alas poskelleen mäessä. Siitä hetkestä naisen lomamatka muuttui pitkäksi sairaalareissuksi.

– Jos en olisi käyttänyt kypärää, pääni olisi todennäköisesti murskautunut. Minulla oli yksinkertaisesti onnea matkassa, Sofia muistelee kolmen vuoden takaista onnettomuuttaan.

Sofian alaleuka murtui ja hänen leuastaan irtosi useita hampaita. Sofia lähetettiin saarella sairaalaan, jossa hänen leukaansa ommeltiin. Vammat todettiin kuitenkin liian vakaviksi paikallisessa sairaalassa, joten Sofia lähtetettiin Kanarian saaren pääsaarelle Gran Kanarialle. Sieltä hänet lennätettiin kotiin Ruotsiin.

Sofian leuka on käytännössä tehty uudelleen lukuisissa leikkauksissa. Lisäksi hän on käynut useita kertoja korjauttamassa hampaitaan hammaslääkärillä. Useita hampaita on tehty uudelleen. Tunto hänen leuastaan on edelleen osin hävinnyt.

Sofia on silti kiitollinen, ettei turmassa käynyt huonommin. Hän muistuttaa, ettei koskaan olisi selvinnyt onnettomuudesta ilman pyöräilykypärää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme