Mainos
Mainos

4-vuotias Gregory löydettiin surmattuna 30 vuotta sitten – onko Ranskaa piinannut murhamysteeri vihdoin ratkeamassa?

Ranskaa vuosikymmeniä piinannut murhamysteeri on saanut uuden käänteen. Ranskalainen 4-vuotias Gregory Villemin löydettiin yli 30 vuotta sitten kidnappauksen jälkeen joesta hukkuneena.

Kuluneella viikolla poliisi ilmoitti pidättäneensä kolme pikkupojan sukulaista. Villeminin isosetää ja isotätiä syytetään lapsen kidnappauksesta. Molemmat ovat kiistäneet syytteet. Yksi pidätetty sukulainen vapautettiin. Asiasta kertoo brittilehti Guardian.

Gregory löydetiin Vologne-joesta hukkuneena lokakuussa vuonna 1984. Hänen kätensä ja jalkansa oli sidottuina. Ennen lapsen kuolemaa pojan isälle oli lähetetty uhkauskirje, jonka käsiala on vasta nyt kyetty yhdistämään Gregoryn isotätiin. Pikkupojan murha tunnustettiin toisessa kirjeessä, jonka käsialassa oli suuria yhtäläisyyksiä uhkauskirjeen käsialaan.

Murhamysteeri on mietityttänyt yli kolmen vuosikymmenen ajan. Pojan kuoleman jälkeen epäilykset kohdistuivat isän serkkuun. Tuomari vapautti epäillyn vuonna 1985. Gregoryn isä ei kuitenkaan uskonut serkkunsa syyttömyyteen, vaan ampui tämän. Myös pojan äitiä on epäilty poikansa murhasta käsialan takia, mutta hänet vapautettiin myöhemmin epäilyistä. Gregoryn isä sai ampumisesta pitkän vankilatuomion. 

Pikku-Gregoryn tapaus on yksi Ranskan merkillisimmistä ratkaisemattomista murhista. Poliisi pidätti pojan 72-vuotiaan isotädin ja 71-vuotiaan isosedän viime keskiviikkona.

Guardianin mukaan tapaus kertoo siitä, mihin perheenjäsenten välinen kateus ja kilpailu voi pahimmillaan yltää. Tutkijoiden mukaan murha liittyy siihen, että hieman ennen perheen pojan sieppausta isä oli saanut ylennyksen tehtaassa. Suku eli tietojen mukaan vaatimatonta elämää.

Vaikka Gregoryn isotäti ja isosetä ovat syytettyinä kidnappauksesta, ei poliisi vielä tiedä, kuka lapsen lopulta surmasi. Löytyykö heitä vastaan lopulta riittävästi todisteita?

Pikku-Gregoryn murhamysteeristä on Ranskassa kirjoitettu kirjoja ja tehty elokuvia. Pienen pojan naurava kuva herättää yhä monissa ranskalaisissa paljon tunteita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme