Mainos
Mainos

44 kuoli lento-onnettomuudessa Karjalassa

Petroskoissa on sattunut paha lentoturma, jossa on kuollut ainakin 44 ihmistä. Lisäksi kahdeksan ihmistä on loukkaantunut vakavasti. Heidän kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.

Suomalaisia ei ole tiettävästi kuollut turmassa, kertoo ulkoministeriö viitaten Venäjän viranomaisilta saamiinsa tietoihin.

Lento-onnettomuus Petroskoissa sattui puolen yön aikaan. Koneessa oli 43 matkustajaa ja 9 henkilökunnan jäsentä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan suurin osa matkustajista on Venäjän kansalaisia, mutta koneessa oli myös ainakin yksi Ruotsin kansalainen.

Lentoyhtiö Russ Airin kone putosi moottoritielle Venäjän Karjalassa lähellä Petroskoita, jonne sen oli määrä laskeutua. Moskovasta lähtenyt Tu-134-mallinen kone syttyi palamaan pakkolaskun aikana.

Huono sää vaikutti

Kun 30 vuotta vanha lentokone osui maahan, se rikkoutui palasiksi. Kone oli vaarassa osua myös läheisiin asuintaloihin syöksyessään maahan.

Turman syy ei ole vielä tiedossa, mutta arveluja huonosta säästä ja inhimillisestä erehdyksestä on esitetty. Turmasta on annettu julkisuuteen vain vähän tietoja.

Viranomaisten mukaan turmasta aloitetaan tutkinta, jossa selvitetään, onko lentokuljetussääntöjä laiminlyöty.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme