Mainos
Mainos

44-vuotiailla suurin riski sairastua masennukseen

Masennuksesta tai alakuloisuudesta kärsitään universaalisti keskimäärin samassa iässä - riippumatta sukupuolesta tai sosiaalisesta taustasta.

Riski sairastua masennukseen on suurimmillaan 44 vuoden iässä, käy ilmi laajasta amerikkalaisesta tutkimuksesta.

Riippumatta sukupuolesta, kansalaisuudesta tai sosiaalisesta taustasta keskimäärin 44 vuoden ikä näytti nousevan merkittävimmäksi yhteiseksi tekijäksi masentuneisuutta selvitettäessä.

Warwickin yliopiston ja Dartmouthin Collegen laajassa tutkimuksessa oli mukana kaksi miljoonaa ihmistä 80 eri maasta. Tutkimuksen mukaan pienin riski sairastua depressioon on nuorilla ja ikääntyneillä ihmisillä.

Ainoastaan Yhdysvallat erosi tutkimuksessa muista maista masennukseen sairastumisen keskimääräistä ikää määriteltäessä. Yhdysvalloissa naisten masennuspiikki on 40-vuotiaana, miehillä puolestaan 50-vuotiaana, kertoo BBS News.

Hätkähdyttävintä tutkimuksessa oli se, että masennuksesta ja alakuloisuudesta kärsitään globaalisti keskimäärin samassa iässä - riippumatta elämäntilanteesta.

- 40 vuoden kynnyksen ylittäminen tuntuu lisäävän alakuloisuutta niin miesten, naisten, sinkkujen kuin perheellistenkin keskuudessa, sanoo professori Andrew Oswald Warwickin yliopistosta.

Tutkimuksessa ei käynyt ilmi syytä siihen, miksi masennuspiikki ilmenee universaalisti juuri 44 vuoden iässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme