Mainos
Mainos

5-vuotias tyttö vei paaville liikuttavan kirjeen – pyysi auttamaan vanhempiaan

Yhdysvalloissa paavi Franciscusta tapaamaan 5-vuotias tyttö on toimittanut paaville koskettavan vetoomuksen vanhempiensa ja maahanmuuttajien puolesta.

Paraatissa paavin siunauksen saanut Sophie Cruz antoi paaville kirjeen ja keltaisen paidan, joissa toivottiin paavin siunaavan maahanmuuttoreformin ja vetoavan lainsäätäjiin, jotta nämä ajaisivat DAPA-uudistusta eteenpäin.

DAPA (Deferred Action for Parents of Americans) tarjoasi pidemmän suojan karkotukselta Yhdysvalloissa syntyneiden lasten vanhemmille, joilla ei vielä kansalaisuutta ole. Vanhemmat saisivat myös pysyvän kansalaisuuden oltuaan maassa joitakin vuosia. Uudistus ei ole kuitenkaan edennyt laiksi, sillä 26 osavaltiota on ilmoittanut vastustavansa sitä.

Sophien isä Raul saattoi tytön paraatin luo esteiden yli. Tyttö säikähti ensiksi paikalle tullutta vartijaa, mutta antoi vartijan nostaa itsensä syliinsä, kun paavi viittoi tytölle.

– Isä kantoi minua ja nosti minut sitten aidan yli. Sitten juoksin pois, mutta poliisi tuli ja vei minut paavin luokse, Sophie itse kuvaili tapahtumia.

Sophie sai paavilta suukon ja siunauksen. Vartija ojensi tytön paidan ja kirjeen paaville.

– Nimeni on Sophie Cruz. Olen 5-vuotias. Olen Yhdysvaltojen kansalainen, jolla on meksikolaiset juuret. Elän Los Angelesisssa Kaliforniassa viljelysten sydänmailla. Vanhempani ovat maahanmuuttajia Oaxacasta Meksikosta. Paavi Franciscus, haluan kertoa sinulle, että sydämeni on surullinen ja haluaisin pyytää sinua puhumaan presidentille ja kongressille vanhempieni aseman laillistamisesta, koska olen joka päivä peloissani, että heidät viedään pois, tyttö vetosi paaviin.

– Minulla on oikeus elää vanhempieni kanssa. Minulla on oikeus olla onnellinen. Isäni tekee kovasti töitä metallitehtaassa. Isäni kaltaiset maahanmuuttajat ruokkivat tätä maata. Heillä on oikeus elää arvokkaasti. He ansaitsevat kunnioitusta. He ansaitsevat maahanmuuttolain uudistuksen, he ovat ansainneet sen tekemällä kovasti töitä poimimalla appelsiineja, vesimeloneita, porkkanoita, pinaattia, parsakaalia ja muita vihanneksia.

Sophien matkan paavia tapaamaan oli maksanut ihmisoikeusjärjestö. Raul-isän mukaan kyseessä oli ihme, että Sophie pääsi paavin siunaamaksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme