Mainos
Mainos

50 miljardin dollarin setelillä saa Zimbabwessa muutaman leivän

Zimbabwen keskuspankki aikoo ottaa käyttöön uudet 20 ja 50 miljardin dollarin setelit. Uusilla seteleillä pankki pyrkii helpottamaan käteispulaa.

Zimbabwen valuutan arvo on jatkuvassa syöksykierteessä. Maassa otettiin vasta käyttöön 10 miljardin Zimbabwen dollarin seteli ennen joulua. Tuolloin sillä sai 20 leipää. Nyt samalla paperilappusella ei saa edes puolikasta leipää.

Käsittämättömissä luvuissa liikkuvan hyperinflaation vuoksi keskuspankki on toistuvasti joutunut lanseeraamaan uusia seteleitä, jotka menettävät nopeasti arvonsa.

-En tajua, mihin näitä seteleitä tarvitaan. Kukaan ei ota vastaan paikallista rahaa. Zimbabwen dollarien painaminen on resurssien haaskausta, puuskahti zimbabwelainen taloustieteilijä John Robertson uutiskanava CNN:lle.

Zimbabwessa on siirrytty käyttämään enimmäkseen Yhdysvaltain dollareita. Taloustieteilijät ovat veikanneet, että Zimbabwen dollari tulee tiensä päähän lähikuukausina.

(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme