Mainos
Mainos

500 vuotta vanha taideteos löytyi kirpputorilta

Saksassa kauan sitten edesmennyt taiteilija Albrecht Dürer on noussut jälleen otsikoihin, kun miehen kauan kateissa ollut teos löytyi yllättäen ranskalaiselta kirpputorilta. Teoksen torilta muutamalla eurolla ostanut yksityinen keräilijä lahjoitti sen samantien Stuttgartissa sijaitsevaan taidemuseoon.

Pronssinen kaiverrustyö nimeltään ”Enkelin kruunaama Maria” on peräisin vuodelta 1520. Teoksen lahjoituksena saaneen taidemuseo Staatsgalerien edustajan mukaan teos on erittäin hyvässä kunnossa.

Eläkkeellä oleva ranskalainen arkeologi löysi teoksen sekalaista tavaraa myyneestä kirpputorikojussa Sarrebourgista Ranskasta. Tarkkasilmäisenä mies oli ostanut välittömästi teoksen. Kun hän oli löytänyt teoksen takaa taidemuseo Staatsgalerien leiman, päätti mies lahjoittaa kaiverruksen takaisin museolle.

Mies tuli palauttamaan teoksen museoon henkilökohtaisesti yhdessä vaimonsa kanssa, Staatsgaleriesta kerrotaan. Teos oli ollut kateissa toisesta maailmansodasta lähtien.

Museo ei ole vielä päättänyt, kuinka teos laitetaan esille.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme