Mainos
Mainos

51 päätöntä ruumista ihmetyttää arkeologeja – katso kuvat

Englannin etelärannikolta tehty arkeologinen löytö kertoo karun tarinan tuhannen vuoden takaa. Yksityinen arkeologiryhmä ilmoitti heinäkuussa löytäneensä 51 päätöntä ruumista läheltä Weymouthin kaupunkia.

Ruumiit olivat kaikki nuoria miehiä kuollessaan, terveitä ja vahvoja. Luista ei löytynyt muita vammoja kuin suuren teräaseen jälkiä pään ja kaulan alueelta.

Kaivaustöitä johtaneen David Scoren mukaan kyseessä onkin ollut mitä ilmeisimmin sotavankien mestaus.

Scorea ja montaa muutakin kiinnostaisi tietää, mikä on näiden nuorina kuolleiden sotureiden tarina. Asian selvittämistä vaikeuttaa pahasti se, että ruumiit on haudattu alastomina.

- Emme ole tehneet muita löytöjä luiden ohesta, joten tällä hetkellä emme voi olla varmoja niiden alkuperästä, tutkimuksia jatkava Score kertoo MTV3.fille.

Viikinkien epäonninen valloitusretki?

Tutkimusryhmän teettämä alustava radiohiiliajoitus paljastaa luiden olevan peräisin vuosien 890 ja 1030 väliseltä ajanjaksolta. Kyseisenä aikana viikinkien valloituskampanja kävi kiivaana, ja alueella käytiin lukuisia verisiä taisteluita.

Kyseessä saattaa olla ryhmä tanskalaisia viikinkejä, jotka paikalliset saksit ovat teloittaneet kostona tai pelotteeksi muille viikingeille.

- Yksi parhaista mahdollisuuksistamme saada alkuperä selville on isotooppitutkimus, joka saattaa paljastaa, missä he ovat viettäneet nuoruusvuotensa, Score toteaa.

Tapaus voi jäädä ikuiseksi arvoitukseksi.

- Jatkamme tutkimuksia seuraavina kuukausina, mutta emme ehkä koskaan saa tietää varmasti.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme