Mainos
Mainos

53 vuotta matkannut postikortti saapui vihdoinkin perille Berliinissä – muutaman vuoden liian myöhään

Berliinissä on ihmetelty, miten 53 vuotta vanha postikortti on tullut vasta nyt perille oikeaan osoitteeseen.

Mustavalkoinen maisemapostikortti on Länsi-Berliinistä vuodelta 1964, kertovat Märkische Allgemeine ja the Local -lehdet.

Kortti on on osoitettu rouva Frieda Lehmannille Luckenwaldessa, joka sijaitsee noin 70 kilometriä Berliinistä etelään. Kortti on osoitettu "umalle" eli isoäidille, ja sen allekirjoituksena on vain "lapset".

Postinkantaja toi kortin hiljattain kortin osoitteeseen. Hän oli jättänyt kortin samassa talossa sijaitsevaan puutarhaliikkeeseen ilmeisesti siksi, ettei tiennyt tarkalleen mihin kortti olisi pitänyt viedä. Puutarhaliikkeen työntekijä kiinnitti huomiota korttiin, jossa oli ensinnäkin vanhoja mustavalkoisia kuvia Berliinin nähtävyyksistä sekä merkki, jonka arvo oli ilmaistu penneissä eli vanhassa Saksan valuutassa.

Lopulta kortti osattiin paikallistaa kuuluvaksi naapuruston rouva Lehmannille, joka on kuollut muutama vuosi sitten. Rouvan vuokraemäntä, samassa talossa asuva lihakauppias muisti rouvan vielä hyvin, kertoo lehti.

– Hän oli hyvin kiltti rouva, jolla oli poika nimeltä Wolfgang.

Vuokraemäntä arveli myös pojan menehtyneen.

Ottiko Stasi kortin talteen?

Märkische Allgemeine ihmettelee miten kortti on voinut lojua jossakin yli 50 vuotta ja päätyä lopulta toimitetuksi oikeaan osoitteeseen. Vanhan osoitteen päälle oli laitettu uusi lipuke, josta kävi ilmi, että osoite oli otettu uudelleen selville äskettäin. 

Lehti spekuloi, että Itä-Saksan salainen poliisi Stasi on saattanut ottaa aikoinaan kortin haltuunsa, koska kortissa oli kuvia Länsi-Saksasta ja se oli matkalla Itä-Saksaan kuuluneeseen Luckenwaldeen.

Saksan posti vahvistaa, että kortti on heidän työntekijänsä toimittama, mutta sanoo ettei pysty selittämään miten kortti on päätynyt vasta nyt jakeluun.

Postissa arvellaan, että joku on esimerkiksi löytänyt kortin kiinteistöoston yhteydessä ja laittanut sen uudelleen postilaatikkoon. Postin tiedottajan mukaan ei ole mahdollista, että kortti olisi lojunut postin omissa laatikoissa vuosikymmeniä.

Kortissa oli Luckenwalden vanha postinumero, minkä takia automaattinen postinlajittelu ei tunnistanut osoitetta. Osoite oli selvitetty postissa erikseen.

Saksan postin tiedottaja Anke Blenn muistuttaa lehdelle, että noin 94 prosenttia Saksan sisällä lähetetystä postista päätyy oikeaan osoitteeseen vain yhdessä päivässä.

– Joka tapauksessa jokaikinen lähetys, oli se minkäikäinen tahansa ja vaikka siinä olisi vanha osoite, käsitellään ja lähetetään – jopa 53 vuoden jälkeen, Blenn sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme