Mainos
Mainos

55 koiran raatoa maastossa - Australia aloittaa tutkinnan vinttikoirakilpailuista

Australiassa viranomaiset aikovat tehdä tehoiskun selvittääkseen vinttikoirakilpailujen oloja.

Päätös asiasta tehtiin sen jälkeen, kun metsiköstä löytyi 55 kuolleen koiran ruhot. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN:n nettisivut

Queenslandin poliisi epäilee, että kyseessä on koirien joukkomurha.

Poliisin edustajan mukaan koirien raadot olivat eri maatumispisteessä, mikä viittaa siihen, että koiria on hylätty alueelle jo jonkin aikaa.

– Kuolinsyyn selvitys antaa myöhemmin varmuuden siitä, mitä koirille on tapahtunut. Tosin alueelta on löytynyt 22 kaliiberisen aseen hylsyjä, rikospaikkatutkija Mark Ainsworth sanoi tiedotustilaisuudessa.

Paikallinen eläinsuojelujärjestö uskoo, että tekojen taustalla on henkilöitä, jotka liittyvät jollain tavoin vinttikoirakilpailuihin.

– On mahdollista, että nuoret koirat on tapettu, koska ne eivät ole pärjänneet kilpailussa, eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Michael Barry sanoi.

Vinttikoirakilpailut ovat puhuttaneet maassa jo jonkin aikaa. Kilpailuista syntyi kohu, kun tv-dokumentissa paljastettiin, että koiria treenattiin parempiin tuloksiin laittamalla niitä juoksemaan elävän syötin perässä. Syöttinä oli käytetty muun muassa kaneja, opossumeja ja pieniä porsaita. Syötit kuolivat koirien raatelemiseen.

Australian vinttikoirakilpailut ovat suosittuja vedonlyöntikohteita. On arvioitu, että niissä liikkuu rahaa yli 3 miljardin dollarin arvosta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme